22

Какво представлява ортодонтското лечение?

За пациента

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ОРТОДОНТСКОТО ЛЕЧЕНИЕ?

O ртодонтското лечение е начин на подреждане и изправяне на зъбите. То осигурява естетика на зъбните редици, но преди всичко подобряваа начина, по който те функционират. Естетично подредените зъби предотвратяват появата на пародонтални проблеми и кариеси, и допринасят за правилното функциониране на челюстите чрез уеднаквяване на дъвкателните сили върху всички зъби.
Началото на лечението започва със задълбочен преглед в устата на пациента, след това се назначават определени проекции рентгенови снимки, правят се фотографски снимки на зъбните редици и на захапката,
и се взима отпечатък. На базата на тези изследвания лекарят по дентална медицина поставя диагнозата и съставя най-прецизния план на лечение.
Убедете се, че Вашият ортодонт извършва и прилага гореспоменатите диагностични тестове, защото само и единствено по този начин може да бъде взето правилното решение за начина на провеждане на лечението. Обикновено се използуват различни ортодонтски апарати (фиксирани или подвижни).
Успехът на лечението зависи и от мотивацията на пациента, близкия контакт с ортодонта и поддържането на правилна устна хигиена.
Доброто ортодонтско лечение е мъдра инвестиция във Вашата усмивка, която ще Ви се отплати в бъдеще!

31
22

За успеха на лечението е много важна мотивацията на пациента, близкия контакт с ортодонта и поддържането на правилна устна хигиена. Доброто ортодонтско лечение е мъдра инвестиция във Вашата усмивка, която ще Ви се отплати в бъдеще!

Comments are closed.